Despre noi

MisiuneBogner

Misiunea descrie promisiunea noastra catre clienti si parteneriatul cu clientii, partenerii si personalul.
Imagine: Brand european– Bogner Edelstahl este lider in Europa pentru comertul, procesul de logistica si procesare a otelului special.
Scop: succes unic– Multumita produselor noastre unice si calitatea serviciului ,noi facem din otelul special o poveste de succes in Europa.
  • Individual
  • Inovativ
  • Valoros

Istoricul companiei
1950 – Infiintarea companiei, preluarea birourilor si depozitelor “Poldi-Hütte” si primele activitati de vanzari.

1965 – Sediul se muta: Hardtmuthgasse, Wien 10. Este construit un centru pentru debitarea otelului de scule si un depozit pentru blocurile din otel de scule. Anii ‘60 si ‘70 inseamna intrarea pe piata otelului inoxidabil.

1975 – Bogner Edelstahl sarbatoreste 25 de ani pe piata otelui special si este un brand recunoscut in domeniu. Cu un total de 50 de angajati cifra de afaceri anuala este de 150 Millioane schillingi.

1976 – O noua filiala in Wels. Noul depozit are un sistem de stocare modern.

1981 – Se trece la prelucrarea online a datelor, in toate departamentele.

1983 – Incepe constructia Centrului pentru Prelucrarea tablei din Otel Inoxodabil slefuire, periere, acoperire ( folie protectie).

1989 – Achiziţionarea unui sistem de debitare cu plasma pentru tablele de oţel inoxidabil, astfel serviciul de debitare se dezvolta. Firma are 120 de angajati si o cifra de afaceri de 1 Miliard de Schillingi.

1990 – Debutul activitatilor de depozitare si vanzare in UE si tarile vecine, colaborare Bogner & Petziwal Stahlexport GmbH.

1991 – Extinderea  depozitului si halei de productie in  Wels. Punerea in functiune a echipamentului de debitare pe lungime a tablei din Otel inoxidabil.

1993 – Compania este certificata EN ISO 9001

1995 – Implementarea sistemului de operare SAP/R3 aduce beneficii semnificative in prelucrarea datelor si logistica. Cifra de afaceri a grupului depaseste 1,2 Miliarde Schillingi.

1996 – Un nou depozit in Wels, pentru tevi din otel inoxodabil.

1997 – Construirea unui nou depozit in Vösendorf.

1998 – Cresterea capacitatii de debitare a tablei din Otel Inoxidabil, cu o noua linie de slefuire.

1999 – Extinderea centrului de debitarea a otelului de scule,  20 de echipamente si program de lucru in 3 schimburi  debiteaza comenzi pentru industria constructiilor si automobilelor.

2000 – Grupul Bogner are in estul Europei 4 filiale: Ungaria, Cehia, Slovacia si Polonia. Numarul total de angajati ai grupului este de 190, dintre care 30 in filiale.

2001 – Infiintarea firmei  Laser&More, care prin debitarea cu laser, se ocupa cu producerea de semifabricate din tabla si tevi din otel inoxidabil.

2002 – Extinderea colaborarii cu Outokumpu: vanzarea in Austria de table si colaci din Otel inoxidabil din depozitele din Avesta, Nyby, Sheffield und Tornio, in special in cazul livrarilor din stoc sau in cazul termenelor scurte de livrare.

2003 – Realizarea sistemului automat de stocare a materialelor.

2004 – Dezvoltarea serviciilor prestate privinta Otelul special, prin prelucrare finala: planificare, centrare, gaurire, sanfrenare ….

2005 – Dezvoltarea serviciilor prestate in privinta Otelului de scule: Frezare si Debitare

2006 – Dublarea suprafetei de depozitare la filiala din Bosnia.

In Januarie este lansata  Bogner Academy: Personalul se poate pregati mai bine pentru activitatea profesionala.

Imbunatatirea strucurii organizatorice interne pentru a raspunde mai bine la nevoile si cerintelor clientilor:cu ajutorul deciziilor luate mai rapid si optimizarea muncii personalului, in special pentru o reactie mai rapida la schimbarile din piata si o valoare mai mare pe piata de proximitate. Acest lucru poate fi realizat si printr-o mai mare implicare a filialelor.

Cifra de afaceri a Grupului depaseste pentru prima data  120 Milione de Euro.

2007 – Deschiderea unui depozit  in Sibiu, Romania. Odata cu construirea unui depozit si a unui birou de vanzari in Polonia, Bogner mai face un pas spre cucerirea pietei europene a Otelului special.

Infiintarea INNOCLUBS: Prin infiintarea acestuia Bogner formeaza dezvoltarea grupului. Angajatii pot participa cu ideile lor pentru a ajuta la dezvoltarea companiei.

In Grup exista deja  250 de angajati.

Dezvoltarea serviciilor privind Otelul de scule prin achizitionarea unor noi masini moderne de debitat: pot fi debitate blocuri de la 4000x2000x1500 mm.

2008 – Bogner implementeaza treptat sitemul SAP in toate filiale din Europa, pentru o procesare automata a comenzilor si un flux mai rapid al materialelor. Este inaugurata o noua filiala la Sofia, in Bulgaria.

2009 – Pentru a putea prelua mai rapid datele si pentru a reduce timpul de procesare, Bogner implementeaza in Service Center-ul de pentru Otel de scule (Vösendorf) un sistem de management adaptat.

2010 – Introducerea unui sistem de management de gestiune a depozitului si in Wels.

2012 – Incepand cu Octombrie 2012 a devenit parte a grupului Frankstahl si Konigstahl Holding cu vechime de peste 150 ani in domeniu.

Prin aderarea voluntara la Österreichischen Corporate Governance Kodex ( Codul austriac al Guvernarii Corporative ) Bogner este mai aproape de dezvoltarea valorilor si culturii corporative.

Back to Top